SpeechMed – kokonaisvaltainen suomenkielinen terveydenhuollon puheentunnistusratkaisu

SpeechMed on Oy Konttorityön tuottamaan suomenkieliseen ammattisanastoon pohjautuva itseoppiva ja toiminnan laatua parantava puheentunnistusratkaisu. Sen avulla tuotetaan korkealaatuiset potilaskertomukset lääkärien tallentamista äänitallenteista. SpeechMed-ratkaisu perustuu palkitun Nuance Healthcare Solutions:in tuotteisiin. Nuance Healthcare Solutions on johtava puheentunnistus-, sanelu- ja puhtaaksikirjoitusjärjestelmien sekä niihin liittyvien palvelujen toimittaja. Kyseisten järjestelmien avulla sähköisten potilaskertomusten tekeminen ja hallinta on yksinkertaisempaa ja tuottavampaa. Tänä päivänä tuhannet sairaalat ja lääkärinvastaanotot sekä sadattuhannet terveydenhuollon toimijat käyttävät Nuancen puheentunnistusta, jonka ansiosta kallis lausuntojen luonti muuttuu edulliseksi korkeaa laatua tuottavaksi prosessiksi. Lääkäreiden työn tuottavuus kasvaa ja hoito on entistä parempaa, kun sähköisiä potilastietoja voi käyttää helpommin ja nopeammin.

SpeechMed on kattaa kaiken aina suunnittelusta ylläpitoon, joka suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Se toteutetaan kokemuksella yhdessä tietojärjestelmienne ylläpitäjien kanssa ottaen huomioon erityisesti sujuvan käyttöönoton.

Tallentamiseen käytetään korkealaatuisia, puheentunnistukseen suunniteltuja mikrofoneja joiden tuottamat tallenteet siirtyvät automaattisesti lääkärin vastaanotolta järjestelmään.

Kirjaamisesta vastaavat tekstinkäsittelijät saavat SpeechMedin tuottaman dokumentin työstöön välittömästi.

Tekstinkäsittelijän tuottama materiaali varmuuskopioidaan sekä lähetään valittuihin tietokantoihin.